ÖZET: DDM AKADEMİ EĞİTİM TAKVİMİNDE YER ALAN “KLİNİK İLK GÖRÜŞME BECERİLERİ VE ETİK EĞİTİMİ” YETİŞKİNLERLE ÇALIŞMAK İSTEYEN KATILIMCILARA YÖNELİK OLUP KATILIMCILARIN GÖRÜŞME BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENMEKTEDİR.

KLİNİK İLK GÖRÜŞME BECERİLERİ VE ETİK EĞİTİMİ

(Teori-Uygulama)

EğitmenUzm. Klinik Psikolog Bilge Dönmez
Tarih 26 Eylül 2021
Eğitim YeriZoom Meeting
Katılımcı KoşullarıPsikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri ile mezunları katılabilir. Lisans eğitimi farklı olan katılımcıların Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Kontenjan15 kişi ile sınırlıdır.
Ücret300 TL + KDV
Erken Kayıt200 TL + KDV ( 26 Ağustos tarihinden önce yapılan kayıtlarda geçerlidir.)
SertifikasyonUygulayıcı Sertifikası

Klinik İlk Görüşme

Klinik ilk görüşme, danışan ile terapist arasındaki terapötik ilişki ve işbirliğinin temellerinin atıldığı ilk an olması sebebiyle önem taşımaktadır.  İlk görüşmede terapist, detaylı anamnez alarak psikolojik değerlendirme yapar. Her danışan ile izlenecek yol ve planlanan tedavi farklılık gösterir. Bu nedenle, danışana özgü tedavi planı hazırlamak, danışana zarar vermeden ve etik kurallar çerçevesinde görüşme tekniklerini uygulayabilmek için de terapistin terapi becerilerini geliştirmesi gerekmektedir.

Klinik İlk Görüşme ve Etik Eğitimini Neden Almalıyım?

“Klinik İlk Görüşme ve Etik Eğitimi” ile yetişkin alanında uzmanlaşmak isteyen katılımcıların, ilk görüşmeye dair temel bilgi ve becerileri uygulamalı olarak edinmeleri hedeflenmektedir. Katılımcılar, temel görüşme tekniklerinin yanı sıra etik kurallar çerçevesinde görüşmelerin gerçekleştirilmesi, detaylı anamnez alınması, seansın yapılandırılması, terapi hedeflerinin belirlenmesi, tedavi planı oluşturulması, risk faktörlerinin belirlenmesi ve müdahale etme kazanımlarını edinerek terapi becerilerini geliştirirler.

Klinik Uygulamalı İlk Görüşme ve Etik Eğitimi İçerikleri

  1. Klinik görüşme nedir?
  2. Seans odası özellikleri
  3. Terapötik ilişki ve işbirliğinin önemi
  4. Detaylı anamnez alma
  5. Dinleme ve soru sorma 
  6. Terapi hedeflerini belirleme
  7. Risk faktörlerinin değerlendirilmesi ve müdahalesi 
  8. Tedavi planı oluşturma
  9. Etik konular

Kayıt İptali: Ödeme yapıldıktan sonra yapılan kayıt iptallerinde eğitim ücretinin %50’si eğitim sonrası katılımcıya geri ödenecektir. Eğitime 2 hafta kala yapılan iptallerde ücret iadesi yapılmayacaktır.

DDM Akademi Eğitim Koordinatörü: Elifnur Kapaklıkaya

Ayrıntılı bilgi ve kayıt olmak için;

05332671843

[email protected]

Sorumluluk Reddi: Söz konusu bu tür bilgiler Site’de yalnızca bilgilendirme amacıyla yayınlanmaktadır ve doktorunuz ya da eczacınızın tavsiyelerinin yerini almaz. Bu bilgiler hiçbir koşulda bir hastalığın veya fiziksel problemin tıbbi tanısını koymak için kullanılmamaktadır site üzerinden durumunuzla ilgili endişelerinizi ve sorularınızı sorabilirsiniz. Bununla birlikte her durumda doktorunuza ya da eczacınıza başvurmanız gerekir.