İçindekiler
Psikoloji çevre, insan ve davranışlar arasında meydana gelen etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bağlamda düşünce, duygu ve davranışları araştırır ve inceler. Bunu yaparken öncelikle bunları anlar ve açıklamaya çalışır.

Psikolog Kimdir?
Psikoloji bilim dalı ile uğraşanlara psikolog adı verilmektedir. Bireylerin duygusal ve zihinsel bozukluklarını değerlendirip, kişilerin var olan sorunlarını dinler. Bu sorunları, yaşayan bireylerle danışmanlık süreci başlatarak bu problemleri çözmeye çalışılır. Psikolog ilaç yazmaz danışmanlık yapar !
Eğer siz de destek almayı düşünüyorsanız yüz yüze veya whatsapp görüntülü konuşma üzerinden ücretsiz 15 dakikalık ön görüşme randevusu alabilirsiniz.
Neden Biz?
Danışan, toplum ve eğitim odaklı çalışmalar yürüten multidisipliner bir merkez olan Dünya Danışmanlık ve Psikoloji Merkezi Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece tarafından kuruldu.
Danışmanlık ve psikoloji faaliyetlerimizle toplumun çekirdeğini oluşturan çocuk, genç ve yetişkin bireylere, çift ve ailelere destek sunuyoruz.
Randevu talepleriniz için bizimle WhatsApp butonları üzerinden veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
👇
Bireysel Danışmanlık/Bireysel Danışmanlık Nedir?
Bireysel danışmanlık kişinin kendi iç dünyasına bir yolculuktur. Kendini yeniden keşfetmesi, hayata ve sorunlara farklı pencerelerden bakabilme becerisini kazanabilmesidir.
Bir başka deyişle kişinin iç dünyası ile dış dünyasını uyumlu hale getirebilmesi için başlattığı süreçtir.
Bireysel danışmanlık ile kişi psikoloğu ile işbirliği yaparak, bire bir ve düzenli görüşmeler dahilinde içinde bulunduğu durumu daha iyi analiz etme, nedenlere farklı farklı pencerelerden bakma, sorunu daha iyi anlama ve tanımlama becerilerini geliştirir.
Danışman, danışanın yeni geliştirdiği bu becerilerini var olan sorununun çözümünde ve farklı stratejiler geliştirmesinde kullanmasında kişiye rehberlik eder.
Bireysel Danışmanlıknin/Bireysel Danışmanlığın Hedefi Nedir?
Danışmanlıkta hedef, danışmanlık sürecinde bireyin sorunlarıyla baş edebilme becerilerinin geliştirilmesi ve kişinin kendi kendisinin danışmanı olmasını sağlamaktır.
Danışmanlık sürecinde kişiler kendileriyle ve kaçındıkları, erteledikleri sorunlarla yüzleşme fırsatı bulurlar.
Kişinin değiştirmek istediği davranış yada rahatsızlıklar danışmanlık sürecindeki teknikler ile daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.
Bireyin yaşadığı sıkıntılar iş, özel, aile, sosyal yaşantısını da çoğunlukla olumsuz etkilemektedir. Danışmanlık sürecinde bireyin yaşadığı bu sıkıntıların üzerinde çalışılarak, bu sıkıntılar hasta ve uzmanın iş birliği ile giderilmeye çalışılmaktadır.
Ne Zaman Bireysel Danışmanlık Almalıyım?
▪ Duygusal zorlukların üstesinden gelmek istediğimizde,
▪ Davranış ve tutum değişikliği sağlamak istediğimizde,
▪ Eş, aile ve diğer bireylerle olan ilişkileri düzenlenmek istediğimizde,
▪ Hayata yön veren önemli kararlar alırken; evlenme, boşanma, ayrılma, taşınma, göç, iş değişikliği, okul tercihi vs.
▪ Kendimize olan güvenimizi/ özgüvenimizi artırmak istediğimizde,
▪ Sorunlarla başa çıkma kapasitesini artırabilmek istediğimizde,
▪ Ruhsal sorunlarımızı hafifletmek istediğimizde
▪ Kendimizi daha iyi tanımak istediğimizde
▪ Öfke kontrol problemi yaşadığımızı düşündüğümüzde,
▪ Takıntılara ve takıntılı düşüncele sahip olduğumuzu düşündüğümüzde,
▪ Öleceğim korkusu, başıma bir şey gelecek, çok hasta olacağım korkuları, sevdiklerime bir şey olacak korkusu yaşadığımızda,
▪ Ya sınavda başarısız olursam, ya istediğim yeri kazanamazsam kaygılarıyla başa çıkmakta zorlandığımızda
▪ Depresif ruh hali, panik atak, travma sonrası stres bozukluğu (deprem, sel, terör, trafik kazası vs.)
▪ Uçak, böcek, örümcek, yükseklik, iğne ve kan fobilerine sahip olduğumuzu düşündüğümüzde
▪ Yeme tutumlarımızda değişiklik olduğunun farkına vardığımızda,
▪ Uykusuzluk, aşırı kilo alımı veya kaybı, sinirlilik, yataktan çıkmak istememe gibi durumlarla karşılaştığımızda
▪ Cinsellikle ilgili sorunlarla karşılaştığımızda
▪ Anne/ baba olmaya hazırlanırken,
▪ Hamilelik ve lohusalık sürecinde
▪ Kendi içsel yolculuğumuza çıkmak istediğimizde
▪ bireysel danışmanlık almak için başvurabiliriz.
Danışmanlıkta Doğru Bilinen Yanlışlar
• Danışmanlık, yakın arkadaşlarla veya akrabalarla konuşmak gibi bir şeydir düşüncesi yanlış bir inanış şeklidir. Danışmanlık kişinin psikoloğu ile işbirliği yaparak, bire bir ve düzenli görüşmeler dahilinde içinde bulunduğu durumu daha iyi analiz etme, nedenlere farklı farklı pencerelerden bakma, sorunu daha iyi anlama ve tanımlama becerilerini geliştirebilme sürecidir.
• Psikoloğun görevi kişiyi rahatlatmak, neşelendirmek, kişiye hak vermek, onunla beraber üzülmekten ziyade kişinin kendisini tanıması ve çözümlemesinde yol gösterici olabilmektir.
• Psikoloğun görevi kişinin üretemediği çözümü kişiye doğrudan empoze etmek değildir. Bunun yerine o çözüm için gerekli olan psikolojik altyapıyı oluşturmaya çalışmaktır.
• Psikoloğa deliler gider ben deli değilim! Psikoloğa gidersem elalem ne der! Psikoloğa gitmenin yaşadığımız çağda utanılacak bir şey olmadığı artık tüm dünyaca bilinmektedir. Günlük hayatta yaşadığımız strese bir yerden sonra dayanamamaya başlarız ve bu durumu kendi kendimize atlatamaz hale geliriz bu durumda destek almaya ihtiyaç duyarız. Unutmayalım ki artık başarılı pek çok liderin, sanatçının, sporcunun arkalarında psikolojik danışmanlık geçmişleri vardır.
• Ya psikolog konuştuklarımızı başkalarına anlatırsa! Yetişkinler ile yapılan görüşmelerde konuşulanlar kişinin izni olmadan kimseyle paylaşılamaz. Gizlilik birinci öncelik olduğu unutulmamalıdır, bu konudaki şüpheler uzmanla paylaşılıp birlikte değerlendirilmelidir.
UNUTMAYALIM Kİ;
RUH VE BEDEN SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR.
YAŞADIĞIMIZ BU ÇAĞDA RUH SAĞLIĞIMIZIN NE DURUMDA OLDUĞU EN AZ FİZİKSEL SAĞLIĞIMIZ KADAR ÖNEMLİDİR VE BUNUN KORUNMASI KONUSUNDAKİ FARKINDALIĞIMIZI ARTTIRMAMIZ KENDİMİZE KARŞI EN BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZDAN BİRİDİR.
BİLİNMEKTEDİR Kİ;
YAŞAMLARININ BİR DÖNEMİNDE HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ RUHSAL HASTAKLIKLARDAN ETKİLENMEKTEDİR.
Sorumluluk Reddi: Söz konusu bu tür bilgiler Site’de yalnızca bilgilendirme amacıyla yayınlanmaktadır ve doktorunuz ya da eczacınızın tavsiyelerinin yerini almaz. Bu bilgiler hiçbir koşulda bir hastalığın veya fiziksel problemin tıbbi tanısını koymak için kullanılmamaktadır site üzerinden durumunuzla ilgili endişelerinizi ve sorularınızı sorabilirsiniz. Bununla birlikte her durumda doktorunuza ya da eczacınıza başvurmanız gerekir.

Uzmanlık alanları: Çocuk, Ergen, Yetişkin, Aile, Çift, Cinsel Danışmanlık.
Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü tam burslu kazandı. Psikoloji Bölümü’nü (%30 İngilizce) burslu okurken başarısı sayesinde Çift Anadal Programı’na kabul edilerek Sağlık Yönetimi Bölümü’nü de tamamladı.