Toksik İlişki olumsuz duyguların daha yoğun yaşandığı, sağlıksız bir ilişki havasının hakim olduğu ilişkide düşmanca tutumların ön plana çıktığı taraflardan birinin ötekini  sürekli suçladığı, eleştirdiği, manipüle ettiği…desteklemediği….ihtiyaçlarını görmezden geldiği…kişisel alanını ve sınırlarını ihlal ettiği…geçmiş hatalarını sürekli gündeme getirip yüzüne çarptığı bir ilişki biçimidir.ilişkide mağdur olan taraf fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalabilir, kendi gibi olmaktan kaçınabilir,sıkışmış hissedebilir ve artık bu durum rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir…

Toksik İlişki

“Eskiden böyle değildi, eskiden mutluydum “
“Eğer onu demeseydim o da  öyle yapmayacaktı “
“Bütün hata benim “
“İlk aradığında açmalıydım”
“Eğer açmıyorsam kesin bir yerlerde bi işler çeviriyorumdur,haklı “
“Zaten saçlarımda güzel değil eskisi kadar hiçbişiyi beceremiyorum.”…

Sizde zaman zaman kendinize bunları söylüyor musunuz, eğer cevabınız evetse toksik bir ilişki içinde olablilirsiniz.

Neden Biz?

Danışan, toplum ve eğitim odaklı çalışmalar yürüten multidisipliner bir merkez olan Dünya Danışmanlık ve Psikoloji Merkezi Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Fundem Ece tarafından kuruldu.

Danışmanlık ve psikoloji faaliyetlerimizle toplumun çekirdeğini oluşturan çocuk, genç ve yetişkin bireylere, çift ve ailelere destek sunuyoruz.

Randevu talepleriniz için bizimle WhatsApp butonları üzerinden veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

👇

Nişantaşı Şubemiz

Pendik Şubemiz

Kadıköy Şubemiz

Toksik İlişki Ne Demek

Toksik ilişki içerisindeyken Soğukluğa, uzaklığa tahammül etmemiz gerekir ve bu da uzun vadede ruhumuzda derin yaralar açabilir.Eskiden ilgi duyduğumuz yapmak istediğimiz şeyler artık bize tat vermemeye başlar ve kendimizi mutsuz,yorgun ,tükenmiş hissedebiliriz. Bu ilişki paternimiz geçmiş yaşantılarımızdaki ilişki kurma biçimimizden temel almış olabilir. Bazen bu döngüyü kırıp ilişkiden çıkmak zor gelebilir

Peki bu durumun üstesinden gelmek için ne yapmalıyız 

  • Önce yaşadığımız şeyin farkında olmalıyız ve bunun için kendimizi suçlamamalıyız
  • Eğer mümkünse açık bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşı tarafa ifade etmeliyiz
  • Sevdiklerimizle iletişime geçip yaşadıklarımızı anlatmayı tercih edebiliriz 
  • Keyif aldığımız etkinliklere yönelebilir ve bize iyi gelen şeyleri tekrardan keşfedebiliriz
  • Psikoterapi desteğine başvurabilir,sağlıklı sınır koyma ve duygusal sağlımızı tekrar kazanma yollarını,kendimizle ilgili olumsuz değer yargılarımızı araştırıp değerlendirebiliriz.

Yazar: Esra Çiçek

Nişantaşı Şubemiz

Pendik Şubemiz

Kadıköy Şubemiz

Sorumluluk Reddi: Söz konusu bu tür bilgiler Site’de yalnızca bilgilendirme amacıyla yayınlanmaktadır ve doktorunuz ya da eczacınızın tavsiyelerinin yerini almaz. Bu bilgiler hiçbir koşulda bir hastalığın veya fiziksel problemin tıbbi tanısını koymak için kullanılmamaktadır site üzerinden durumunuzla ilgili endişelerinizi ve sorularınızı sorabilirsiniz. Bununla birlikte her durumda doktorunuza ya da eczacınıza başvurmanız gerekir.